Menteşe, En Güzel Bahçesini Seçiyor

Menteşe Belediyesi, “En Güzel Bahçesini Seçiyor” yarışması başladı. Menteşe Belediyesinin Peyzaj Mimarları Odası’nın da katkılarıyla 2.’sini düzenlediği yarışma bahçe, balkon ve site bahçesi olmak üzere 3 farklı kategoride değerlendirilecek. İlçemizdeki güzel bahçelerin oluşturulmasını teşvik amacıyla düzenlenen yarışma sonunda kazanan katılımcılara tam altın, yarım, çeyrek altın ile birlikte hediye çekleri verilecek.
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş yarışma hakkında yaptığı açıklamada, “İlçemiz Menteşe’de doğa ve yeşil sevgisini aşılamak, güzel bahçelerin oluşmasına teşvik etmek amacıyla bu yarışmayı düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz yarışma vatandaşlarımızın büyük beğenisini ve ilgisini çekti. Gelen talep üzerine ikincisini düzenleyerek yarışmayı geleneksek hale getirmeye karar verdik. Yarışmamızın amacına ulaşacağına inanıyor, şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyorum” dedi.
Menteşe sınırları içerisinde bulunan her konuta açık olan yarışmanın değerlendirilmesi bahçe, balkon ve site (toplu konut) bahçesi olmak üzere 3 farklı kategoride yapılacak.
Değerlendirme, internet üzerinden halk oylaması ile Menteşe Belediyesi ve Peyzaj Mimarları Odasından oluşacak jüri üyelerinin bulunacağı bir komisyon tarafından, yerinde inceleme yoluyla yapılacak.
Katılımcılar yarışmaya, 10 Mayıs 2016 – 10 Haziran 2016 tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. 10 Haziran 2016 – 30 Haziran 2016 tarihleri arasında halk oylaması yapılacak yarışmanın jüri değerlendirmesi, 01 Temmuz 2016 – 07 Temmuz 2016 tarihleri arasında katılımcıya bildirilecek bir saatte, jüri tarafından yerinde yapılacak. Yapılan değerlendirmeler sonucu yarışmayı kazanan katılımcılar daha sonra düzenlenecek olan organizasyon ile açıklanarak ödülleri verilecek.
Yarışmaya başvurulara internet üzerinden veya elden yapılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyen katılımcılarımız detaylı bilgilere Menteşe Belediyesi web sitesi (www.mentese.bel.tr) üzerinden ulaşabilirler.

enguzelbahce2016