Menteşe Belediyesi’nden 16 Yeni Park

Menteşe’deki park ve yeşil alan sayısını kısa zamanda arttıran Menteşe Belediyesi, kentin farklı noktalarına yaptığı parklar ile şehrin çehresini değiştiriyor. Menteşe Belediyesi tarafından 2017 yılında yapılan 16 park ve yeşil alan ile en çok çocukların yüzü gülüyor.
İnsan odaklı sosyal projeler ile adından söz ettiren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, parkların insanların vakit geçirdiği en önemli sosyal alanlar olduğuna dikkat çekerek, “Belediye olarak park ve yeşil alan sayımızı her geçen gün arttırıyoruz. Bu amaçla 2017 yılında programa aldığımız 16 parkın yapımını tamamlayarak çocuklarımızın hizmetine sunduk. Peyzaj çalışmaları devam eden parklarımıza, çok yakında yapımına başlayacağımız Emek Sitesi düğün salonu üzerindeki basket sahamızı da ekleyeceğiz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların güzel havalarda parklardaki oyun gruplarıyla oynayarak vakit geçirmeleri hem sosyalleşmeleri hem de gelişimleri açısından çok önemli. Bu parklarımız sadece çocuklarımıza değil, yeşil alanları, oturma gruplarıyla ebeveynlerimize de hizmet veriyor.” dedi.
Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından Kötekli Mahallesi’nde 5, Yeniköy Mahallesi’nde 2, Gülağzı Mahallesi’nde 3, Ortaköy Mahallesi’nde 1 ve kent merkezinde 5 olmak üzere toplamda 16 park ve yeşil alan vatandaşların hizmetine sunuldu. Parkların bir kısmında peyzaj çalışmaları devam ederken, bir kısmına da 2018 yılı içerisinde vatandaşların açık havada spor yapabilmeleri için spor aletleri yerleştirilecek.