Menteşe Belediyesi 6. Dünya Ebru Günü’ne Katıldı

Menteşe Belediyesi Ebru Sanatçısı Yavuz Merih Ulubay, 6.sı Birleşik Arap Emirliklerinde düzenlenen “Dünya Ebru Günü” ne katıldı. Abu Dhabi ve Dubai’de düzenlenen ve 7 gün süren etkinlikte, dünyanın farklı coğrafyalarından ebru sanatçıları katıldı.
Sanatçı Ulubay, Menteşe Belediyesi’ni temsilen katıldığı etkinlikte, “Dünya Ebru Günü her yıl farklı ülkelerde gerçekleşiyor. Bu yıl 6. sı Dubai ve Dhabi kentinde düzenlenen Dünya Ebru Günü’ne 7 öğrencimizin eserleri ile belediyemizi temsilen katıldık. Ebru sanatının dünyaya tanıtılmasını ve yayılmasını sağlamayı amaçlayan bu etkinlikte, dünyanın farklı coğrafyalarından, farklı düşüncelerinden sanatçılar bir araya geliyor. Dünya Ebru Günü, bu etkinliği ile Ebru Sanatının, evrensel bir sanat olduğunu kanıtlıyor. “ dedi.
Sanatçı Yavuz Merih Ulubay, Dünya Ebru Günü’nde bir araya geldiği Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Can Dizdar’a göç göç çiçeği desenli ebru eseri hediye etti.