Kırsalda Kadın Girişimleri

Karya Kadın Derneği, Menteşe Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği proje ile 8 Avrupa ülkesinden 29 katılımcı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı Kontrolünde, Avrupa Komisyonu Erasmus hibesi ile Menteşe’de bir araya geliyorlar. 17 – 25 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte “19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Gününe” dikkat çekilmesi hedefleniyor.

Girişimcilik kavramının kadın erkek eşitliği yönünde en etkili şekilde kullanılmasını destekleyen projenin amaçları, Avrupa Birliği ve Türkiye’de kırsal alanda başarılı kadın girişimciliği örneklerinin paylaşılması, kırsal alanda kadın girişimci sayısının arttırılması, kadın erkek arasındaki eşitliğe iş hayatı ve haklar boyutunda destek sağlamak, toplumlarda girişimcilik ve sosyal girişimcilik kavramlarının daha iyi anlaşılmasına katkı sağlamak, gençlik alanında çalışan kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi, gençlik alanında çalışan kurumların uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesi, kırsal alanda kalkınmaya katkı sağlanması, gençlik alanında çalışan bireylerin anahtar yeterliliklerinin arttırılması, Erasmus+ programının kırsal alanlarda da bilinirliliğinin arttırılması ve 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler gününe dikkat çekmek.

18 Kasım 2017 Saat: 18.00’de Egehan Otel’de yapılacak sunum ile başlayacak olan etkinlikte, Slovakya, Bulgaristan, İtalya, Romanya, Almanya, Letonya, Portekiz ve Makedonya’dan gelen 29 katılımcı Menteşe’de ağırlanacak. Proje ortaklarından Türkiye’nin de katılım göstereceği etkinlikte, Menteşe Belediyesi’ de bir sunum yaparak, belediye olarak kadın girişimcilere verdiği desteklerini paylaşacak.