Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız 2

Muğla yöresinin yerel müzisyenleri, Menteşe Belediyesi’nin düzenleyeceği ‘Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız – 2’ Etkinliği ile anılacak. Etkinlik ile yöresel kültüre sahip çıkıldığını ifade eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Yöresel kültürümüze sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak temel görevimizdir” dedi.
Koordinatörlüğünü Kerimoğlu ve Karaova Düğünü kitaplarının Yazarı Edebiyatçı İlker Altınsoy’un yapacağı etkinlik 25 Mayıs Perşembe Günü Saat 20.30’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız – 2 etkinliği ile yöresel pek çok esere imza atan müzisyenlerin bir araya geleceğini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yöresel kültürün orijinal haliyle gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanacağını da kaydetti. Başkan Gümüş, “Yöresel kültürümüze sahip çıkmak, orijinal haliyle gelecek kuşaklara aktarmak, bizlerin temel görevidir. Bu nedenle geçtiğimiz yıl Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız etkinliğinin birincisini Pisili Kemancı Tahir Usta temasıyla yapmıştık. Bu yıl ise Galip Birgili’yi anacağız. Etkinlik ile yöresel eserlerimiz yine yöresel müzisyenlerimiz tarafından orijinal halleriyle seslendirilecek. Etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.
‘Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız -2’ etkinliğinin koordinatörü Edebiyatçı Yazar İlker Altınsoy etkinlik ile TRT arşivine giren Muğla Türkülerinin orijinal versiyonlarının yerel halk müzisyenleri tarafından icra edileceğini vurguladı. Edebiyatçı Yazar Altınsoy, “Yerel müzisyenlerimiz eserleri ile bölgemizde üretilmiş olan halk türkülerimizi gelecek kuşaklara aktarmaktadırlar. Etkinliğimiz ile hem onlara haklarını teslim edecek, hem de Galip Birgili’yi anacağız” diye konuştu.