Göktepe 4. Kültür ve Dayanışma Şenliği

Göktepe’de Şenlik Var

Menteşe Belediyesi, Göktepe (Belenye) Muhtarlığı, Göktepe Doğa Koruma Derneği ve Muğla Sanatseverler Derneği’nin birlikte düzenlediği Göktepe (Belenye) 4. Kültür ve Dayanışma Şenliği, 10 Eylül Pazar günü Göktepe Meydanı’nda yapılacak.

Şenlik ile halkın ve üreticinin bir araya gelip, Göktepe’deki kültürün gelecek kuşaklara aktarılacağını belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Şenlik içerisinde düzenlenen etkinliklerle tarımsal üreticinin gözü Göktepe’ye çevrilecek. Şenliğe katılan üreticilerimiz, el emeği ürünlerini, sergileyerek tanıtımını ve satışını yapacaklar. Tohum takas şenliği ile de yerel tohumlarımızın kullanımı yaygınlaşacak. Tüm halkımızı bu güzel etkinliğe davet ediyorum.” diye konuştu.

Göktepe Meydanında etnografik eserlerin (eski kullanılan eşyalar) sergisi ile başlayacak olan şenlik, köy ürünlerinin tanıtımı – pazarlanması ve Yerel Tohum Derneği Muğla Şubesinin tohum takas etkinliği ile devam edecek. Akşam yemeği ikramından sonra ise Yörük Obaları Derneği’nin yöresel halk oyunları gösterisi ile Emek Benim Kadın Derneği ve Göktepeli kadınların halk oyunları eşliğinde kına yakma töreni ve teke yöresi halk oyunları gösterileri yapılacak. Daha sonra Muğla Bisiklet Derneği bisiklet sürüşü ve Kesk Bileşenleri Platformu doğa yürüyüşü gerçekleştirecek. Gecenin sonunda Muğla Sanatseverler Derneği Sanatçıları ile Göktepe’nin yerel sanatçıları, halk müziği dinletisi ve türkülerle şenliğe katılanlara unutulmaz bir gece yaşatacaklar.