Çevre Günü Etkinlikleri Sürüyor

Menteşe Belediyesi ve Muğla Çevre Geliştirme Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Çevre Günü etkinlikleri Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji öğrencilerinin Akyaka’da yaptığı sahil temizliği ve Menteşe Kent Park’taki uçurtma şenliği ile devam etti.
Etkinlikler ile ilgili bilgi veren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “5 Haziran Dünya Çevre Gününde atık toplama yarışmamızın ödül töreni ile başlayan çevre günü etkinlik programımız devam ediyor. Çevre ve doğa sahip çıkmamız korumamız ve gelecek kuşaklara aktarmamız gereken en önemli varlığımızdır. Çevre Gününde düzenlediğimiz özellikle çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz ile amacımız çocuklarımızın çevre bilincini erken yaşlarda edinmelerini sağlamak ve gelecek kuşaklara yaşanabilir, sağlıklı bir dünya bırakmaktır. Bugün çocuklar Akyaka’da düzenlenen çevre yürüyüşü ve çevre temizliği ile içinde yaşadığı, nefes aldığı doğasına ve çevresine daha saygılı olmayı öğrenirken, büyüklere de örnek oldular. Uçurtma şenliğimizde ise geleceğimiz olan çocuklarımız uçurtmalarını uçurdular ve gönüllerince eğlendiler” dedi.
Dünya Çevre Günü etkinlikleri 8 Haziran Perşembe Pazar yerinde alışveriş filesi dağıtımı ve 10 Haziran Cumartesi Saburhane Meydanı’ndaki kireç dağıtımı ile devam edecek.