5. Tohum ve Fide Şenliği

5. Tohum ve Fide Şenliği Başlıyor

Menteşe Belediyesi, Menteşe Kent Konseyi ve Yerel Tohum Derneği Muğla Şubesi tarafından yerel üreticilerin desteklenmesi ve yerli tohum kullanımının özendirilmesi amacıyla düzenlenen “5. Yerel Tohum Fide Şenliği” Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşiyor. Şenlikler kapsamında söyleşiler, sınır tanımayan şeflerin yöresel lezzet gösterileri, Ege ve Muğla mutfağından zeytinyağlı sebze ve ot yemekleri şöleni, halk oyunları ile fide ve tohum dağıtımı yapılacak.
Çevre il ve ilçelerden çok sayıda katılımın beklendiği şenlikler hakkında bilgi veren Başkan Gümüş, “Bir tohum yaşamın sonsuzluğunu temsil etmektedir. Onun ürettiği meyveler, sebzeler yok olup tükense, bir tek tohum kalsa, yaşamı başlatmak için yeterli. O nedenle bizim tohumlar için yapabileceğimiz en büyük icraat, onları saklamak, korumak, paylaşmak, takas etmek, sağlıklı sular ve toprakla buluşturmak. Bu şenlikler ile yerel tohumlarımızı koruyor, takas edilmelerini sağlıyor ve köyde yaşayan tarımla uğraşan çiftçilerimize de destek oluyoruz.” dedi.
Menteşe Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde yapılacak şenlikler, 07 Mayıs 2017 Pazar Günü Saat: 13.00’de başlayacak.